Kinderactiviteit ‘Proeven uit de natuur’

Kinderactiviteit ‘Proeven uit de natuur’
op Hof Espelo

(foto Lais Veening)

Wel eens een wild viooltje geproefd? Kom en ontdek of je het lekker vindt tijdens de speciale kindermiddag ‘Proeven uit de natuur’ woensdagmiddag 23 mei op Hof Espelo. Kinderen gaan samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel de natuur in op zoek naar wat voor lekkers de natuur biedt. Meedoen kan om 14.30 uur en 15.00 uur .

Paardenbloemen, madeliefjes, wilde viooltjes. Vrolijke bloemen die je ook nog eens kunt eten. Bijvoorbeeld door de sla, in soep, in pannenkoeken of in jam. Zelfs brandnetel is lekker, wel voorzichtig zijn met plukken. In de natuur vind je in het voorjaar nog veel meer eetbare bloemen en planten. De kinderen gaan het bos in op zoek naar deze snoepjes van de natuur. Wat kun je wel eten, wat juist niet? En vind je het lekker? Een leuke en leerzame middag die vooral geschikt is voor kinderen van 6 tot ongeveer 12 jaar.

Praktische informatie

De kindermiddag ‘Proeven uit de natuur’ is woensdagmiddag 23 mei.Het vindt plaats in en rond bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Meedoen kan om 14.30 uur en om 15.00 uur. Bijdrage voor de activiteit is € 2,50 per kind. Graag ter plekke contant voldoen in het bezoekerscentrum. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *