Brief van Patricia Lems voor De Laares

Lieve wijkbewoners van de Laares,

Al vele weken zitten we met z’n allen in een bizarre tijd met bijzondere omstandigheden. Wereldwijd zelfs!

Dit zorgt voor vele veranderingen. Zoals bijvoorbeeld, moeten thuiswerken, winkels, restaurants etc. die noodgedwongen moeten sluiten, de kinderen die niet naar school kunnen en hun vriendjes/ klasgenootjes moeten missen. En natuurlijk alle veiligheidsregels die nu nageleefd dienen te worden.

Bij deze wil ik even vermelden dat ik erg trots ben op mijn collega’s op de werkvloer. Ook nu weten zij hun “mannetje” te staan en doen hun werk vol overgave. De bewoners van “Huis en Haard Leliestraat” volgen de nieuwe regels goed op en doen hun best. De dagbesteding voor hen is nu anders opgezet. 50/50Workcenter heeft haar medewerkers over verschillende afdelingen verdeeld zo wordt er nu 1 op 1 dagbesteding op eigen locatie geboden. “Onze” bewoners maken daar goed gebruik van. Dit laat maar weer eens zien dat ook zij wat willen doen en behoefte hebben aan een stukje structuur.

Zelf ben ik nu ook thuis aan het werk en mis mijn collega’s, de bewoners en mijn dagritme. Maar dat is niet het enige wat ik mis…. Het “Samen eten in de Laares” met het daarbij behorende saamhorigheidsgevoel en gezelligheid is een gemis.

Zoals het er nu voor staat zal deze wijkactiviteit zeker tot en met mei niet plaats vinden. Mijn hoop is gevestigd op juni. THE BIG BBQ zoals we ieder jaar het seizoen feestelijk afsluiten. Met muziek, lekker eten, gezelligheid, het SAMENZIJN.

            
Na zo’n lange isolatie zou dat toch een feestelijke en meer dan welkome wijkactiviteit zijn.

Mijn gedachten gaan uit naar de ouderen onder ons, in het bijzonder de bewoners van De Tiggelhof en Het Nijlaar. Een aantal van hen zijn geregeld te vinden bij het “Samen eten in de Laares” en wens hen alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Afsluitend wil ik iedereen een hart onder de riem steken….

Stay healthy, be kind,
This will pass, keep that in mind,
Better days are yet to come,
It will take time….some,
Be patient, be strong,
Although it might seem long,
Again we will meet,
In our homes or on the street,
No more distance and isolation,
Just caring hugs of salvation! 

Tot gauw en veel Liefs,

Patricia Lems (sociaal cultureel medewerker Leger des Heils)

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.