Laatste Nieuws

NIEUWS UIT DE WIJK en VAN DE WIJKCOMMISSIE
WE STARTEN WEER OP – OP 1.5 M AFSTAND!

Zoals ondertussen voor iedereen wel is duidelijk geworden gaat “de corona” ons voorlopig nog niet verlaten. We zitten in, of zijn onderweg naar de tweede golf. Gelukkig kunnen we hier in Enschede (en in de Laares?) zeggen dat het wel meevalt met de ziektegevallen!
Aangezien we zullen moeten leren leven met deze ziekte in ons midden (tot er een vaccin is gevonden) moeten we onderzoeken wat er dan nog wel (veilig) mogelijk is! We gaan hier als wijkcommissie zo goed als mogelijk invulling aan geven. Dit door onder andere weer een aantal activiteiten, soms in aangepaste vorm, op te starten.
De Schilderclub is weer begonnen op de dinsdagmiddag. Omdat er met een zeer beperkt aantal mensen geschilderd wordt kan het op afstand. Er is nog wel plek voor 1-2 personen, dus aanmelden is mogelijk via wijkcommissielaares@gmail.com
Peutergym op zaterdag is ook weer gestart, maar nog zonder huiskamer activiteit. Ook wordt er weer gezongen op woensdagavond door het koor. De ontmoetingsgroep van Alifa kan nog niet in school terecht. Er wordt gezocht naar een tijdelijke oplossing binnen het gebouw.
Om activiteiten mogelijk te maken zijn we overigens nog steeds op zoek naar vrijwilligers die de wijkcommissie willen ondersteunen, zowel met hand- en spandiensten, maar ook met (creatieve) denkkracht. Wanneer u zich hiervoor wil aanmelden kan dit door een mail te sturen naar de wijkcommissie of een van ons rechtstreeks te benaderen. Verder heeft ook de Wijkcommissie een aantal activiteiten gepland:

ZO IS DE LAARES GEWORDEN, HET 2e BOEK OVER DE LAARES!

Natuurlijk wacht iedereen met smart op de uitreiking van dit prachtige nieuwe boek van de Laares. Daarom willen we op burendag op het buurtplein (voor wie het niet weet: dit is ook het schoolplein aan de Tulpstraat/Rozenstraat) een klein feestje organiseren. Natuurlijk alles op veilige afstand. Tussen 11 en 13.00 uur kunt u het boek komen ophalen. Ook wacht u daar een heerlijke traktatie: laat u verrassen. Om 11 uur spreekt de voorzitter van de Wijkcommissie de samenstellers van het boek toe en zet ze in het zonnetje. Door middel van linten is een parcours afgezet en de gemeente heeft akkoord gegeven voor deze vorm van “samenkomen”.

BURENDAG 26 SEPTEMBER

11.00 tot 13.00 uur, buurt/schoolplein
UITREIKING VAN HET BOEK “ZO IS DE LAARES GEWORDEN”
Aan alle bewoners van de Laares

OPENBARE VERGADERING VAN DE WIJKCOMMISSIE 19 NOVEMBER

19 november kunt u aanschuiven op de openbare vergadering van Wijkcommissie Laares om 20.00 uur de huiskamer. Om afstand te waarborgen, verzoeken we u vooraf via de mail op te geven of u aanwezig wil zijn. Mochten er te veel aanmeldingen zijn om in de huiskamer bijeen te komen bestaat er de mogelijkheid om uit te wijken naar de Gymzaal. Er zal die avond een aanvraag voor het vergroenen van de Begoniastraat ter stemming worden gebracht, waarover u bericht krijgt in de wijkkrant van november. Noteer de datum vast in uw agenda.

NIEUWS VAN DE WIJKBUDGETTEN 

AANVRAAG VANUIT DE OOSTERSTRAAT

In de Oosterstraat kon dit jaar de eikenprocessierups niet behandeld worden, vanwege de aanwezigheid van een bijzondere vlinder.

Er ligt een voorstel om wijkbudget te gebruiken om vogelkastjes en insectenhotels op te hangen om zo op natuurlijke wijze de rupsen te bestrijden. Op dit moment buigt stadsdeelbeheer zich over de aanvraag en wachten wij op hun advies hierover.

AANVRAAG VANUIT DE BEGONIASTRAAT

Deze zal behandeld worden op de openbare vergadering in november. Heb je zelf een goed idee? Aan het besteden van het wijkbudget zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Deze zijn te vinden op www.laares.nl onder wijkbudget. Je vindt daar ook een aanvraag formulier, dat je kunt downladen. Eén van de voorwaarden is dat bewoners zelf de schouders er onder zetten. Alleen een goed idee is niet genoeg, je moet er ook zelf tegenaan. In deze corona tijd voor sommigen misschien een goede tijdsinvestering?
Ingezonden ideeën worden beoordeeld door de werkgroep Wijkbudget. Deze bestaat uit Walijne Schoemaker, Jeanet Mourik, Hans van Zuilekom en Angelie Braakman. Aanvragen boven de 1000 euro worden door de wijkbewoners beoordeeld in een openbare vergadering van de Wijkcommissie. Wij wachten op jullie ideeën, want geld dat we niet besteden mogen we niet meenemen naar volgend jaar. Weg is weg!
Werkgroep Wijkbudget Laares.

PENNINGMEESTER (EN IEMAND VOOR DE WIJKKRANT) GEZOCHT

Daarnaast zijn we op zoek naar een nieuwe penningmeester voor bestuur van de Wijkcommissie.
Hans en (Louis wijkkrant) gaan aan het einde van dit jaar de Wijkcommissie verlaten , het op tijd kunnen overdragen van hun werkzaamheden en kennis zou mooi zijn. Heb je tijd en zin laat dan snel van je horen.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.