Geld aanvragen

Als je een leuk idee hebt kan je jouw idee delen met de Werkgroep Wijkbudgetten Laares via wijkbudgetlaares@hotmail.com. De taak van de werkgroep is om het wijkbudget te verdelen.  De werkgroep toets ook of jouw project past binnen de kaders en doelstellingen die door de gemeente zijn gesteld. Als je wil, kunnen de leden van de Werkgroep met je meedenken. Bij de Werkgroep Wijkbudgetten Laares vraag je ook geld aan voor jouw idee.

 Jij blijft zelf uitvoerder, aanspreekpunt en/of aannemer van het project. Je zorgt er voor dat het project tot een goed einde wordt. Wanneer het project gerealiseerd is dan blijf je zorgdragen voor het in stand houden van het resultaat.

Projecten tot 1000,-

De aanvragen worden onderverdeeld in ‘grote’ en ‘kleine’ projecten. De Werkgroep Wijkbudgetten (WWL) Laares mag beslissen over projecten onder de €1000. Wat de werkgroep beslist is bindend. Deze projecten worden achteraf door de aanvrager in de wijkkrant gepubliceerd. Een voorbeeld van een klein project is een straatfeest, maar ook de Ditjes en Datjes Markt.

Projecten meer dan 1000,-

Over grotere projecten, boven de €1000, is eerst overleg met het stadsdeelmanagement. worden in een openbare vergadering van de wijkcommissie besproken. Vooraf moet er een aankondiging van de bespreking van het project in de vergadering van de wijkcommissie aangekondigd staan in de wijkkrant. Ook moet de gemeente Enschede het project goedgekeurd hebben. Tijdens de openbare vergadering wordt er door alle aanwezige wijkbewoners gestemd over het project. Op basis van de stemming wordt een besluit genomen over het toekennen van het gevraagde bedrag. Elk groot project moet ook door de gemeenteraad goedgekeurd worden.

Algemene spelregels voor het aanvragen van budget zijn:

  • Aanvragen bij voorkeur indienen vóór 1 april.
  • Tussendoor kunnen aanvragen voor kleinere bedragen door de WWL toegekend worden (zoals bij een straatfeest).
  • De ingediende aanvragen moet passen binnen de spelregels en kaders van het gemeenteraadsbesluit van 11 april 2011:

De Werkgroep Wijkbudgetten Laares doet de betalingen. Daarbij doet zij er alles aan om haar opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. Regels voor het ontvangen van de betalingen zijn:

  • Er wordt geen rente betaald over ingediende aanvragen;
  • De kosten van een project of activiteit worden in één keer ingediend;
  • De aanvrager overlegt facturen van de gedeclareerde kosten binnen 6 weken na de uitvoering van het project/ de activiteit bij de WWL via wijkdbudgetlaares@hotmail.com
  •  
  • Jouw aanvraag kan je indienen door het Aanvraagformulier-wijkbudget  in te vullen en te mailen naar:  wijkbudgetlaares@hotmail.com.

 Kijk voor alle informatie over de besteding van wijkbudgetten op jijmaaktdebuurt.enschede.nl

Volg de Ditjes en Datjes Markt Laares op Facebook: www.facebook.com/ditjesendatjesmarktlaares

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.