ZAAI EEN BLOEMENLINT

Gratis bloemzaadjes!

Insecten, vlinders en bijen zijn ontzettend belangrijk voor onze natuur en voedselvoorziening. Ze zorgen voor bestuiving en dienen als voedsel voor vogels en andere dieren. Bloeiende planten zijn onmisbaar voor deze nuttige insecten en het is heel eenvoudig om ze een handje te helpen. Zorgen voor extra bloemen!

 

Zaai jij ook mee voor het bloemenlint? Je kunt nog tot en met 5 april gratis bloemzaadjes bestellen via deze link (voor maximaal 100 m2). Je ontvangt een bericht als jouw biologische bijenmengsel bloemzaadjes klaarliggen.

Enschede wipt mee. Jij toch ook? 

Het NK Tegelwippen is begonnen. Er worden weer volop tegels gewipt in Enschede. In deze ludieke competitie is het de bedoeling om zoveel mogelijk tegels te vervangen door bloemen, planten en bomen. Als je meedoet, kun je jouw tegels gratis laten ophalen door de Tegelservice. En je kunt subsidie krijgen. 

Kijk eens rondom je huis waar een tegel kan plaatsmaken voor natuur. Een groen stukje houdt water vast, maakt je tuin koeler op warme dagen en biedt dieren zoals bijen en vlinders een schuilplaats en voedsel. Bovendien maken planten en bloemen je tuin kleurig en fleurig. 

Tegelservice en bijdrage in de kosten
Als je gaat tegelwippen kun je van de gemeente een bijdrage in de kosten krijgen. Ook voor de aanleg van een geveltuin is subsidie beschikbaar. Deze is online aan te vragen via www.enschede.nl/subsidie-klimaatadaptatie. Ook kun je jouw gewipte tegels gratis laten ophalen door de Tegelservice. Als je tenminste meedoet aan het NK Tegelwippen! Kijk hiervoor op www.enschede.nl/tegelwippen

Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2024. 

Nivon 100 jaar

100 jaar Nivon kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom vinden er in de loop van 2024 door het hele land feestelijke activiteiten plaats en verschijnt er een jubileumboek. We willen niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk, van binnen naar buiten gaan en heel Nederland laten zien wat Nivon allemaal te bieden heeft. Het zou fantastisch als jullie hieraan bij willen dragen door aandacht te besteden aan ons jubileum.

Neem contact op met Bert van Eekelen via info@nivon-enschede.nl. Jubileumactiviteiten Een overzicht van de activiteiten vind je op http://100jaar.nivon.nl/agenda

Beeldbank Nivon 100 Fotomateriaal en logo’s vind je op de website, http://100jaar.nivon.nl, onder het kopje ‘Pers’.
Het wachtwoord is hoeravoornivon.

 

Fietstocht

Naar Buurse NvH Den Broam

Zondag 7 april , start Nivongebouw Dotterbloemstraat 120

Vertrek tussen 12.15 uur en 13.30 uur

Vanwege het 100 jarig jubileum kunt u op eigen gelegenheid fietsen van het Nivongebouw Enschede naar het natuurvriendenhuis Den Broam in Buurse. De route is ongeveer 13,5 km.

Na een bezoek aan het Nivon Enschede waar 7 april vanaf 11.00 uur een ‘Open dag’ is en u de routebeschrijving kunt ophalen, fietst u naar Buurse. Na aankomst bij NvH Den Broam ontvangt u na inlevering van de routebeschrijving een gratis pannenkoek. Op het natuurterrein en in het natuurvriendenhuis zijn meer activiteiten in het kader van Nivon 100 jaar

Aanmelden kan via een email aan info@nivon-enschede.nl  
Geef daarin aan met hoeveel personen u naar het natuurvriendenhuis Den Broam, Alsteedseweg 73 te Buurse wilt fietsen.

Reekers tweewielers 100 jaar!

Reekers Tweewielers aan de Minkmaatstraat 122 in Enschede viert dit jaar een bijzonder jubileum, want de fietsenzaak bestaat maar liefst honderd jaar! 

Het begon allemaal in het jaar 1924, toen de opa van Dick junior de zaak opende. In 1966 nam Dicks vader het stokje over, en sinds 2005 runnen Dick junior en zijn vrouw Laurette met veel passie en toewijding de winkel.

Ter ere van het jubileum geven ze vijf fantastische prijzen weg aan klanten die dit jaar een fiets kopen bij Reekers Tweewielers:

  • 1e prijs: een reischeque ter waarde van 1500 euro
  • 2e prijs: een waardecheque van 750 euro
  • 3e prijs: een dinercheque ter waarde van 250
  • 4e prijs: een airfryer ter waarde van 100 euro
  • 5e prijs: een ontbijtcheque voor vier personen

Van vader op zoon

Dick junior (54 jaar) heeft al bijna veertig jaar ervaring in de fietsenwinkel. Op zijn zestiende begon hij tijdens zijn opleiding in de zaak te werken, waar zijn vader Dick senior hem alle kneepjes van het vak bijbracht. Hij herinnert zich hoe zijn vader hem aanspoorde: “Als je geld wilt verdienen, moet je maar komen werken.” Dick junior is nooit meer weggegaan.

Toeval of niet, ook Dick senior werkte al vanaf zijn zestiende in de fietsenzaak van zijn vader, de opa van Dick junior. De zaak was toen nog gevestigd in het schuurtje bij zijn huis op de hoek Leliestraat/Rozenstraat in de wijk de Laares. Toen Dick junior samen met zijn vrouw Laurette de zaak in 2005 overnam, verhuisde de winkel naar de Minkmaatstraat. Tot kort voor zijn overlijden in 2017 bleef Dick senior met veel plezier in de fietsenzaak werken.

Lees het hele artikel 

 

Sportaal

Welkom bij Sportaal. Ons doel is om de inwoner van Enschede, door sport en bewegen, fysiek sterker en mentaal krachtiger te maken. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan een positieve sociale impact. Wij willen Samen Sportief Scoren.

Contact

053 - 488 89 02

info@sportaal.nl

Sportaal staat voor samen sportief scoren. Wij zijn er voor alle inwoners van Enschede.   www.sportaal.nl

Sportaal staat voor samen sportief scoren. Wij zijn er voor alle inwoners van Enschede.   www.sportaal.nl